Gestolen monstrans is weer terecht

Het vrijgeven van camerabeelden van de brutale kunstroof uit de Museum Catharijneconvent in Utrecht heeft blijkbaar erg geholpen want de politie heeft drie mannen aangehouden die verdacht worden van het stelen van een monstrans.

Eind vorige maand werd de monstrans gestolen middels een snelkraak. Eén man sloeg het glas kapot, pakte de monstrans en ging er vandoor achterop een gereedstaande scooter.

De recherche in Utrecht startte direct een groot onderzoek. Daarbij zijn gister bewakingsbeelden vrijgegeven van de brutale roof. Daarna kwam het onderzoek volgens de politie in een stroomversnelling.

Gisteravond zag de politie drie mannen een in plastic gewikkeld voorwerp in een auto leggen. De politie volgde de mannen en hield hen op de A27 bij Gorinchem aan. In de auto lag de gehavende monstrans in plastic gewikkeld. Volgens de politie is die behoorlijk beschadigd.

De mannen van 21, 25 en 35 jaar uit Utrecht en Maarssen, zijn aangehouden. De politie denkt dat de drie mannen onderweg waren naar België.