Gevangenisstraf en tbs opgelegd voor dodelijke mishandeling vriendin in Utrecht

Een verdachte is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar en tbs voor het dodelijk mishandelen van zijn toenmalige vriendin Dunja Lachnachi.

Op 24 februari 2019 hoorden omwonenden kabaal komen uit de woning van de jonge vrouw en belden de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen hebben ze de deur geforceerd. Lorenzo S. werd onder de zwaargewonde vrouw aangetroffen. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar ze is bezweken aan haar verwondingen.

S. claimde dat zijn vriendin hysterisch werd en hem had aangevallen. Hierbij zou Lachnachi volgens de verdachte ten val zijn gekomen. Dit was zijn verklaring voor de aangetroffen verwondingen. Uit de autopsie is echter gebleken dat ze meermaals zo hard tegen haar hoofd is geslagen en/of geschopt, dat ze niet meer zou kunnen herstellen, aldus een woordvoerder van het gerechtshof.

Het hof heeft S. schuldig bevonden en veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging. De rechtbank had eerder geen tbs opgelegd wat rede was voor het Openbaar Ministerie (OM) om in hoger beroep te gaan. Het hof is van mening dat er voldoende reden is om tbs op te leggen.