Gevangenisstraf en tbs voor dodelijke steekpartij in centrum Amsterdam

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf en tbs voor een dodelijke steekpartij in Amsterdam.

De 50-jarige man die op 5 juli 2019 in de Warmoesstraat in het centrum van Amsterdam op klaarlichte dag een 29-jarige man doodstak is veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

Op camerabeelden was te zien dat de man op het slachtoffer in de Warmoesstraat afrende en hem in zijn borst stak. Kort daarna stortte het slachtoffer in elkaar en viel op de grond. De neergestoken man overleed later die dag aan zijn verwondingen. Enkele dagen later deed de buurman van de verdachte aangifte van bedreiging op de dag van de steekpartij.

Uit niets blijkt dat er sprake was van een vooropgezet plan. De man bedreigde eerder op diezelfde dag ook een man in Almere, zonder duidelijke aanleiding, meldt een woordvoerder van de rechtbank.

De verdachte kreeg van de rechtbank een advocaat toegewezen. Hij weigerde tijdens het proces te spreken. Zowel de nabestaanden als de rechtbank kregen daarom geen inzicht in de motieven voor zijn daden. Ook bleef onduidelijk of de man beseft hoeveel leed hij heeft aangericht.