Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Gevangenisstraf geëist tegen moeder van Amsterdamse ‘containerbaby’

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf geëist tegen een moeder die haar baby in een container in Amsterdam heeft gedumpt.

Op zondagochtend 26 oktober 2014 rond kwart over vier werd een baby van vermoedelijk een paar weken oud aangetroffen in een ondergrondse vuilcontainer aan de Fritz Conijnstraat in Amsterdam. Het onderzoek werd gestart nadat een voorbijganger huilgeluiden had gehoord en de hulpdiensten belde. De brandweer kwam ter plaatse en wist het kindje te bevrijden. Het bleek te gaan om een meisje.

De officier van justitie heeft vandaag een gevangenisstraf van vier jaar geëist tegen een 31-jarige vrouw die verdacht wordt van poging doodslag op de pasgeboren baby. De vrouw zou in oktober 2014 haar pasgeboren dochtertje in een ondergrondse container in Amsterdam-Slotermeer hebben achtergelaten, aldus het OM. De politie is de moeder in het voorjaar van 2021 op het spoor gekomen dankzij een vingerafdruk die op de tas zat waarin de pasgeboren baby in oktober 2014 werd aangetroffen. Na een internationale check kwam er een recente hit met een spoor uit een Duitse databank naar voren.