Gevangenisstraf geëist voor 2,5 jaar lang verbergen dode moeder in kast en opstrijken uitkeringen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf geëist tegen een man die zijn dode moeder 2,5 jaar lang thuis heeft verborgen. Al die tijd incasseerde de verdachte tienduizenden euro’s AOW en pensioenuitkering.

De 66-jarige man uit Limburg wordt ervan verdacht zijn dode moeder van juli 2013 tot en met december 2015 thuis te hebben gehouden. Daardoor streek de man haar AOW- en pensioenuitkering ter hoogte van 70.000 euro op. De rechtbank heeft de man hiervoor zes maanden cel opgelegd. De verdachte is hiertegen in hoger beroep gegaan.

Na het overlijden van de moeder heeft verdachte haar volgens het OM een paar dagen laten liggen. Daarna heeft hij haar lichaam ingepakt in plastic folie en een kledingkast omgebouwd tot een ‘kist’. Deze kist heeft verdachte vervolgens hermetisch afgesloten en verplaatst naar een nauwelijks gebruikte ruimte in de woning.

De officier van justitie heeft in hoger beroep zes maanden gevangenisstraf waarvan twee maanden voorwaardelijk geëist. Het gerechtshof in Den Bosch doet over twee weken uitspraak.