De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Gevangenisstraf geëist voor honderden kilo’s cocaïne en kalasjnikovs in bestelbus bij Hazeldonk

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf geëist tegen een man die gepakt werd met honderden kilo’s cocaïne en kalasjnikovs in een bestelbus bij Hazeldonk.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie op 15 maart 2019 een onderzoek in naar een bestelbus. Het betreffende busje zou vanuit België naar Nederland komen. Agenten hebben de bestuurder vlak over de grens bij Hazeldonk aan de kant gezet voor een onderzoek. De 33-jarige man maakte volgens de politie een nerveuze indruk.

Bij het openen van de laadruimte werd een sterke penetrante geur geconstateerd. Na onderzoek in een garage van de politie werd een verborgen ruimte ontdekt. Daarin zaten 13 tassen met in totaal 300 kilo cocaïne. Verder bleken in een rugzak ook twee kalasjnikovs en drie vuurwapens inclusief munitie te liggen. Na de aanhouding is de woning van de bestuurder doorzocht en hierbij zijn onder meer telefoons, jammers en een geldtelmachine in beslag genomen.

De verdachte beroept zich op zijn zwijgrecht. De officier van justitie heeft een gevangenisstraf van zeven jaar geëist. De rechter doet binnenkort uitspraak in deze zaak.