Gevangenisstraf geëist voor internationale drugshandel vanuit Nederland via post en darkweb

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf geëist voor internationale drugshandel via het darkweb en de post. 

Tegen de 57-jarige man uit Ermelo werd een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, geëist vanwege zijn rol in de internationale drugshandel. De man heeft volgens de officier van justitie van het Landelijk Parket maandenlang op verschillende plaatsen in Amsterdam, Diemen en Almere enveloppen met drugs op de post gedaan. De bestemmingen van deze poststukken met ketamine en LSD lagen in het buitenland.

In onderschepte enveloppen trof de politie steeds drugs aan. In het strafrechtelijk onderzoek werd volgens het OM ook duidelijk dat de man criminele contacten had in de drugswereld. De verdachte bekende na zijn aanhouding bij de politie dat hij in 2020 en 2021 wekelijks 10 tot 30 drugsbrieven op de post zou hebben gedaan. In totaal ging het om circa 400 enveloppen. De drugs zouden via het darkweb zijn verkocht.

Behalve de gevangenisstraf eiste de officier van justitie ook een ontnemingsvordering van 6000 euro aan crimineel verdiend vermogen. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.