Gevangenisstraf geëist voor mishandeling politieagent die probeerde in te grijpen na drugsdeal

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf geëist voor de mishandeling van een politieagent in Den Haag die probeerde in te grijpen na een drugsdeal.

De agent zag op 17 juli van dit jaar een vermoedelijke drugsdeal tussen een 21-jarige Hagenaar en een onbekend gebleven persoon. Toen hij de verdachte aan wilde houden greep een 25-jarige man uit Veenendaal in en gaf de agent een vuist. Hij ging er vandoor en werd door een toegesnelde agent aangehouden in de omgeving. De verdachte verzette zich zo hevig dat de agent een gebroken pols opliep.

Ook de politieman in burger liep letsel op, waaronder een hersenschudding. Zes maanden na dato heeft de agent daar volgens een woordvoerder nog altijd last van. Hij kampt onder meer met concentratie- en geheugenproblemen. De officier van justitie eiste tegen Veenendaler acht maanden cel wegens zware mishandeling en wederspannigheid met letsel als gevolg.

Tegen de 21-jarige Hagenaar die verdacht wordt van bezit verdovende middelen en wederspannigheid bij aanhouding, werd zestig dagen cel (waarvan negentien voorwaardelijk) geëist. De rechtbank doet op 28 december uitspraak in deze zaak.