Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Gevangenisstraf geëist voor vermoorden eigen moeder vanwege gokschuld van 40.000 euro

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 16 jaar cel en TBS geëist tegen een man die verdacht wordt van de moord op zijn moeder. De verdachte zou haar om het leven hebben gebracht vanwege een gokschuld van 40.000 euro.

Op 23 september 2018 werd de 79-jarige Mona Baartmans uit Delft voor het laatst levend gezien. Die zondag pikte haar 61-jarige zoon haar met de auto zijn op bij haar woning in Delft. Samen brachten zij een bezoek aan haar (tweede) man die opgenomen is in een Haags verpleeghuis. Na afloop zou de verdachte haar weer hebben teruggebracht naar Delft en afgezet hebben aan de rand van het autovrije gebied waar haar woning was.

De volgende dag bleek ze niet thuis te zijn waarna er een grote zoekactie werd gestart. In eerste instantie werd gedacht dat ze misschien in de gracht was gevallen. Maar al snel bleek dat zij in het geheel niet te zien was op camera’s waarop zij wel te zien had moeten zijn. Ook gaf haar zoon wisselende verklaringen over waar hij zijn moeder heeft afgezet.

Uit de latere bekentenis van verdachte komt naar voren dat hij 40.000 euro had opgenomen van de rekening van zijn moeder. Dit geld had hij vergokt. Toen zijn moeder hem het geld terugvroeg, besloot hij dat haar dood de oplossing van zijn problemen zou betekenen. De rechter doet binnenkort uitspraak in deze zaak.