Een man die in het gezicht van agenten hoestte en dreigde met het coronavirus is veroordeeld tot een gevangenisstraf.

De 23-jarige man uit Noordwijkerhout werd met zijn auto aan de kant gezet vanwege gevaarlijk rijgedrag. De man bleek onder invloed te zijn. Als de agenten hem vastpakken hoest hij eerst de een en daarna de ander in het gezicht. ‘Lekker jongens, ik heb het coronavirus. Jullie nu ook! Dat is jullie werk. Nu heb je stress.’

De man blijft dreigen en zegt daarna nog dat hij getest is en zeker het coronavirus heeft. ‘Ik heb ervoor gekozen om naar buiten te gaan. Dus die handschoenen gaan jullie niet helpen hoor.’ Aldus de verdachte. De agenten hebben de man aangehouden en vastgezet.

Op het politiebureau heeft een politiearts de verdachte onderzocht en vastgesteld dat hij geen van de voortekenen van corona vertoonde. Ter zitting erkende de verdachte dat hij ook niet was getest en dat het allemaal grootspraak was.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft ervoor gekozen om de man meteen via het supersnelrecht te berechten. De rechter heeft een gevangenisstraf van 10 weken, waarvan 2 voorwaardelijk opgelegd. Daarnaast moet de man de agenten een schadevergoeding betalen.