foto van een zakmes
© Crime-Nieuws.nl

Gevangenisstraf van 10 jaar voor doodsteken vrouw in villa Hilversum

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor het doodsteken van een vrouw in een villa in Hilversum. Tegen de verdachte was 18 jaar cel geëist.

Het lichaam van de 22-jarige vrouw uit Hilversum werd op 9 juli 2018 gevonden in een plas bloed in de woonkamer van de villa. Na onderzoek bleek ze maar liefst 27 keer te zijn gestoken. Twaalf tot dertien keer in de achterkant van haar lichaam.

De verdachte, Kelvin M., sprong op 6 juli al voor een auto op de A27. De vrouw lag toen al dood in de woning. Het motief voor de moord is vermoedelijk de beëindiging van hun relatie. De vrouw had hem als klant leren kennen in een privéhuis in Rotterdam en uit hun contact was een relatie ontstaan.

Op 6 juli appte het slachtoffer een nichtje met wie ze goed bevriend was, dat de man al drie dagen bij haar was, dat hij haar irriteerde en dat hij zo weg zou gaan. Vermoedelijk heeft hij dit appgesprek gelezen, toen zij onder de douche stond, en heeft haar in woede doodgestoken. Aldus de officier van justitie.

De verdachte zegt uit zelfverdediging te hebben gehandeld nadat de vrouw hem zou hebben aangevallen. Hij pakte het mes af en uit noodweer stak hij haar dood. Daarna waste hij het bloed af, kleedde zich aan, nam diverse pillen en alcohol en verliet de woning. Het volgende wat hij zich kon herinneren was dat hij wakker werd in het ziekenhuis.

De officier van justitie ging uit van een vooropgezet plan en dus moord waardoor er een hoge celstraf werd geëist. De rechtbank is hier niet van overtuigd en komt zodoende tot een lagere gevangenisstraf.