Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Gevangenisstraf voor diefstal bestelauto vol pakketten in Den Haag

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de diefstal van een bestelauto vol pakketten.

De diefstal vond woensdagavond 14 september 2022 plaats in de Genestetlaan in Den Haag. De pakketbezorger was druk aan het werk en zag opeens de bestelauto wegrijden, vol pakketten en met ook wat persoonlijke spullen. 

De politie wist camerabeelden van een verdachte veilig te stellen en verspreidde die onder agenten. Daarop was iemand te zien met scherpe inhammen, een wit bandje om zijn pols en een blauwe pleister om zijn vinger.

Een nacht later werd een 34-jarige Hagenaar op basis van herkenning van de camerabeelden van de straat geplukt en aangehouden. Sindsdien zit hij in voorarrest. Bij het eerste verhoor herkende hij zichzelf op de camerabeelden, maar later trok hij dat weer in. Ook de bus werd teruggevonden maar de persoonlijke spullen en het grootste deel van de pakketten waren verdwenen.

De officier van justitie heeft een gevangenisstraf geëist voor de diefstal. Ook de politierechter vond diefstal bewezen en veroordeelde de Hagenaar tot vijf maanden cel (met aftrek van voorarrest).