wiet crime nieuws

Gevangenisstraf voor dozen met tientallen kilo’s wiet in bestelbus op de A1 bij Duitse grens

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf voor dozen met tientallen kilo’s wiet in een bestelbus op de A1.

De 30-jarige man uit Rusland is door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf voor het smokkelen van 61 kilo drugs. De man werd eind 2019 langs de A1, bij de grens met Duitsland, gecontroleerd door de Koninklijke Marechaussee. Tijdens de controle werden in zijn bestelbusje dozen met wiet aangetroffen. Het ging in totaal om een partij van 61 kilogram.

Dat de man een vriendin een dienst zou bewijzen door haar te helpen met een verhuizing naar Nederland vindt de rechtbank volkomen ongeloofwaardig. De man heeft geen antwoord willen, of kunnen geven, op eenvoudige vragen zoals de naam van de vriendin, het afleveradres in Nederland en waarom er drie mobiele telefoons aanwezig waren in de gehuurde bestelbus. De rechtbank Overijssel oordeelt dan ook dat de man wel moest weten welke goederen hij vervoerde en dat hij zich bezig hield met strafbare feiten.