Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Gevangenisstraf voor man die in trein op Schiphol werd gepakt met doorgeladen vuurwapen

De rechtbank heeft een man die in de trein op Schiphol werd gepakt met een doorgeladen vuurwapen, veroordeeld tot een gevangenisstraf.

Op zaterdag 11 april werden twee mannen aangehouden door de marechaussee in een trein die op het perron van luchthaven Schiphol binnenkwam. Eerder die avond kwam om 21.07 uur een 112-melding binnen dat er iemand met een vuurwapen in de trein zat. De melder gaf aan dat hij een geluid hoorde dat leek op het doorladen van een wapen en dat hij het vuurwapen ook zelf had gezien.

Een speciaal team van de marechaussee stelde een onderzoek in en op het perron troffen ze bij een 33-jarige Amsterdammer die voldeed aan het signalement een vuurwapen aan. De Amsterdammer werd vervolgens aangehouden evenals de 22-jarige man met wie hij reisde. De verdachte verklaarde dat hij het vuurwapen bij zich droeg omdat hij zich bedreigd voelde. Volgens hem had hij het wapen aan zijn medepassagier laten zien. Hij zat in de trein om naar Rotterdam te gaan.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Noord-Holland besloot dat de 33-jarige man zich op een snelrechtzitting voor de rechter moest verantwoorden. De officier van justitie eiste deze dinsdag 28 april twaalf maanden tegen de man. De officier van justitie noemde het gedrag van de verdachte absurd; met een wapen op zak lopen en deze in de trein tevoorschijn halen. De rechtbank heeft de man nu een gevangenisstraf van negen maanden opgelegd.