Gevangenisstraf voor man uit Den Haag die huurmoordenaar zocht om ex-vrouw te liquideren

De rechtbank heeft een man uit Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het proberen te regelen van een huurmoordenaar om zijn ex te doden.

De 37-jarige man is door de rechtbank veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor een moordopdracht op zijn echtgenote. De verdachte heeft volgens de rechter geprobeerd verschillende personen via het darkweb en chatgesprekken uit te lokken om zijn echtgenote, de moeder van zijn twee kinderen, om het leven te brengen. Hiermee heeft hij zich schuldig gemaakt aan meerdere pogingen tot uitlokking van moord.

De man is zeer zakelijk, kil en volhardend te werk gegaan, aldus de rechtbank. Hij heeft kennelijk op zeker willen spelen door meerdere potentiële huurmoordenaars te benaderen. Het is hem gelukt om eenmaal een concrete opdracht tot moord te geven waarbij hij gedetailleerde informatie gaf en geld heeft betaald. Verder had hij meer geld, waaronder bonussen als het snel zou gebeuren, in het vooruitzicht gesteld.

De man zag een huurmoord op zijn vrouw als aangewezen weg vanwege een voor hem emotioneel beladen vechtscheiding. De rechtbank vindt net als de deskundigen de verdachte volledig toerekeningsvatbaar. Naast de gevangenisstraf moet de man zijn ex ook een schadevergoeding van 41.000 euro betalen.