© crime-nieuws.nl

Gevangenisstraf voor neerschieten twee mannen bij ruzie in Utrecht om openstaande gokschuld

Een man is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf voor een dubbele poging doodslag bij een schietpartij in Utrecht na ruzie om een gokschuld.

Op 10 maart vorig jaar ontstond er ruzie tussen de 50-jarige verdachte en de twee slachtoffers. Er vond in eerste instantie een normale gesprek plaats over geld dat één van de slachtoffers nog zou krijgen van de verdachte. Er volgde al snel een ruzie waarbij de Utrechter een vuurwapen trok en meerdere keren op de slachtoffers heeft geschoten. Hij liet ze volgens de rechtbank aan hun lot over en is direct gevlucht naar Turkije.

Volgens de verdachte is hij naar de Zeehaenkade in Utrecht gelokt. Daar kwam een auto aanrijden met vier personen, onder wie de twee slachtoffers, en vervolgens nog een tweede auto. Vanuit die auto werd een pistool op hem gericht, zo verklaarde de man. De rechtbank gelooft zijn verhaal niet. De enige persoon die zijn verklaring ondersteund in zijn broer. Niemand heeft die dag een tweede auto gezien.

De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden met straffen die in soortgelijke zaken worden opgelegd. Alles overwegend is de rechtbank van oordeel dat een gevangenisstraf van 9 jaar passend en geboden is. Ook moet de man een schadevergoeding aan de twee slachtoffers betalen.