Gevangenisstraf voor runnen illegale marktplaats Silk Road 2 op dark web

Een man is door een rechtbank in het Britse Liverpool veroordeeld voor het runnen van de illegale marktplaats Silk Road 2 op het dark web.

Thomas White heeft van de rechter een gevangenisstraf van vijf jaar en vier maanden opgelegd gekregen. De verdachte heeft schuld bekend aan drugshandel, witwassen en het maken van ‘ongepaste beelden van kinderen’. White werd in november 2014 gearresteerd en kwam daarna op borgtocht vrij.

Silk Road 2 was een opvolger van de originele Silk Road die in 2013 offline werd gehaald door de FBI. De vermeende oprichter, Ross Ulbricht, werd gearresteerd en is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Na het offline halen van Silk Road kwam al snel Silk Road 2 in de lucht.

De opvolger van de originele Silk Road werd al snel wederom door de FBI gesloten eind 2014. De website zou op dat moment dagelijks honderdduizenden dollars omzet draaien. Na de sluiting zijn er vele nieuwe illegale marktplaatsen opgericht en weer offline gehaald door verschillende autoriteiten.