Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Gevangenisstraf voor vrouw die loog voor alibi verdachte zware mishandeling Almelo

Justitie heeft een gevangenisstraf geëist tegen een vrouw die verdacht wordt van het verschaffen van een alibi aan een verdachte van een zware mishandeling in Almelo.

De 34-jarige vrouw uit Almelo zou volgens de officier van justitie leugenachtige verklaringen hebben afgelegd in een strafzaak tegen drie mannen die worden verdacht van zware mishandeling van een man in een woning aan de Pijlkruidstraat in Almelo in de avond/nacht van 19 op 20 mei 2019.

De vrouw verklaarde onder ede dat één van de verdachten tussen ongeveer half zeven ’s avonds en twee uur ’s nachts bij haar was, dat zij onder meer zouden hebben rondgereden in Almelo. Ze zei dat tijdens het verhoor door de rechter-commissaris op 8 januari 2020 en tijdens een pro formazitting op 28 november 2019.

Nu blijkt uit telefoongegevens dat de vrouw en de verdachte die avond niet bij elkaar zijn geweest, in elk geval niet de hele periode tussen half zeven en twee uur. Ze hebben die avond met elkaar geappt. In één van die appjes geeft de verdachte aan dat hij thuis is. Hun telefoons straalden aan op een andere mast.

‘Meineed ondermijnt niet alleen de waarheidsvinding in deze zaak, maar raakt ook het algemeen belang”, zei de officier tijdens de zitting. “Er moet op de juistheid van een onder ede afgelegde verklaring kunnen worden vertrouwd. Liegen om iemand een alibi te verschaffen, moet flink worden bestraft.’ Aldus de officier van justitie Tegen de vrouw is een celstraf van 6 maanden geëist. De politierechter legde een celstraf op van drie maanden.