Gevangenisstraf voor wurgen schoonvader met hondenriem in Bodegraven

Een man (52) is veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het wurgen van zijn schoonvader met een hondenriem in Bodegraven.

Eerder kreeg de verdachte van de rechtbank een gevangenisstraf van 8 jaar opgelegd. Het OM eiste zowel bij de rechtbank als in hoger beroep een gevangenisstraf van 7 jaar. Het gerechtshof komt tot een lagere gevangenisstraf dan de rechtbank. Het hof heeft daarbij onder meer rekening gehouden met de verminderde toerekeningsvatbaarheid van de man door zijn psychische gesteldheid ten tijde van het delict. Daarnaast heeft de man tijdens het onderzoek openheid van zaken gegeven en zijn spijt betuigd over het door hem begane strafbare feit. Ook is gebleken dat hij open staat voor behandeling van zijn psychische problematiek.

In juni 2017 bracht de man zijn schoonvader om het leven in Bodegraven. Dit deed hij door het slachtoffer te wurgen met een hondenriem. Direct na het geweld meldde de 52-jarige man zichzelf bij de politie en is aangehouden. De verdachte zit sindsdien vast.