© crime-nieuws.nl

Gevangenisstraffen geëist voor brandende vrachtwagen afval drugslab in woonwijk Eindhoven

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevangenisstraffen geëist voor een brandende vrachtwagen met afval uit een drugslab midden in een woonwijk in Eindhoven.

In oktober 2018 brandde een vrachtwagen helemaal uit aan de Offenbachlaan. Vanwege de brand en giftige stoffen in de lucht moesten twaalf appartementen worden ontruimd. De avond daarvoor werd in de straat ook al een vrachtwagen vol afval uit een drugslab gedumpt. Bij dat voertuig lekten chemicaliën in de grond.

In het onderzoek dat volgde, kwam een flinke opslaglocatie vol met chemicaliën voor de productie van synthetische drugs op Urk in beeld. Op camerabeelden waren ook de vrachtwagens die later in Eindhoven opdoken te zien, net als twee toen nog onbekende mannen. Het Eindhovense tweetal van destijds 20 jaar oud werd in februari 2019 opgepakt.

Uit de beelden blijkt dat ze samenwerkten en ook uit telefoongegevens blijkt dat ze vaak bij elkaar waren rond het plegen van dit feit. En dat komt allemaal bovenop hun DNA, dat in de lekkende vrachtwagen werd gevonden.’ De ene verdachte hoorde vijftien maanden tegen zich eisen en de andere hoorde veertien maanden cel tegen zich eisen. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.