Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Gevangenisstraffen geëist voor doodschieten man in Rotterdam bij rippen drugsgeld

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf geëist tegen twee mannen die ervan verdacht worden een 29-jarige man te hebben doodgeschoten. De daders zouden uit zijn geweest op drugsgeld.

Volgens de officier van justitie schoten twee mannen van 33 en 35 jaar oud uit Rotterdam op 15 juni 2018 het 29-jarige slachtoffer neer op het Sandelingplein. De man raakte zwaargewond en overleed ter plekke. Tijdens de rechtszaak bleek dat de verdachten mogelijk van plan waren het slachtoffer te beroven van drugsgeld. De ripactie liep uit de hand en eindigde in een dodelijke schietpartij.

Eén van de verdachten verklaart uit noodweer te hebben geschoten. Daar gaat het OM niet in mee want volgens de officier is vast komen te staan dat het slachtoffer niet bewapend was tijdens de schietpartij en geen sprake van ‘onmiddellijk dreigend gevaar waartegen schieten door de verdachte geboden was’. Aldus het OM. Tegen beide verdachten is een gevangenisstraf van 16 jaar geëist De rechter doet binnenkort uitspraak in deze zaak.