Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Gevangenisstraffen geëist voor groot crystal meth drugslaboratorium in loods Westdorpe

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevangenisstraffen geëist voor een groot crystal meth drugslab in Westdorpe.

Op 30 november 2020 heeft de politie een inval verricht in een loods in Westdorpe voor een doorzoeking. Eenmaal werd een groot drugslab ontdekt voor de productie van methamfetamine. Vijf personen waren op dat moment aanwezig en zijn direct aangehouden door de politie. Een zesde verdachte werd later op 19 januari van dit jaar aangehouden in zijn woning.

Dat de exacte rollen van de vijf verdachten zijn volgens justitie niet vast te stellen maar dat maakt volgens de officier niet uit. Er is voldoende bewijs om aan te tonen dat zij een belangrijke, dan wel uitvoerende rol hadden in het proces. Er is geen bewijs gevonden dat de verdachten gedwongen werden om hun werkzaamheden uit te voeren, wat een aantal van de verdachten wel aangaven in hun verklaring.

De rol van de zesde verdachte die later is aangehouden is te herleiden naar het plaatsen van de afzuiginstallatie in de loods. Volgens het OM is er overtuigend bewijs dat de verdachte een bijdrage van voldoende gewicht heeft geleverd aan de productie in het drugslab. Tegen de verdachten zijn gevangenisstraffen van 64 maanden geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.