Een deel van de aangetroffen partij cocaïne. © Politie

Gevangenisstraffen voor opslag honderden kilo’s blokken cocaïne in woningen Rotterdam

De rechtbank heeft twee mannen veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor een grote partij cocaïne in woningen in Rotterdam.

Eind november 2020 maakte de politie bekend dat er een grote drugsvangst was gedaan in een woontoren in Rotterdam. Naar aanleiding van tips over mogelijke opslag van drugs in een woning aan de Strevelsweg stelde de politie een onderzoek in. Er werden observaties gedaan waarbij de agenten zagen dat mannen met grote tassen regelmatig de woning in en uit liepen. De verdachten werden gevolgd naar een tweede woning aan de Lange Hilleweg.

In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november kwam de politie in actie en zijn er invallen verricht in beide woningen. In de woning aan de Lange Hilleweg werd 300 kilo cocaïne gevonden. In het appartement aan de Strevelsweg werd nog een partij van 300 kilo aangetroffen, een vuurwapen en munitie. De partijen cocaïne hebben volgens de politie een straatwaarde van tussen de 18 en 24 miljoen euro.

Een auto die mogelijk gelinkt was aan de partijen drugs leidde later in hetzelfde onderzoek naar een derde woning in Rotterdam. Daar werden een man en vrouw aangetroffen die geld zaten te tellen. De politie nam bijna 2 miljoen euro in beslag. De 36-jarige man en 59-jarige vrouw zijn aangehouden.

De verdachten, twee Albanezen, zijn nu door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de partijen drugs. De straf is lager dan de zeven jaar geëist door de officier van justitie. De verdachten die gepakt werden met het geld zullen in een aparte zaak voor de rechter komen.