De rechtbank heeft tot zeven jaar gevangenisstraf opgelegd aan zeven verdachten voor een grote partij cocaïne in een lading bevroren vis die via de Rotterdamse haven werd gesmokkeld.

De 1125 kilogram cocaïne werd in juli 2018 aangetroffen in een container uit Ecuador. De lading was onderweg naar een loods in Zaandam en werd vanaf de Rotterdamse haven onder observatie gevolgd naar de loods. De vrachtwagen met de harddrugs en een deklading van bevroren vis (heek) werd geëscorteerd door een Volkswagen Caddy en een Ford Focus.

De politie viel nadat de vrachtwagen was gearriveerd de loods in Zaandam binnen. De politie hield zeven verdachten aan. Het gaat om mannen destijds tussen de 28 en 48 jaar uit Gorinchem, Tiel, Utrecht, Albanië en de VS werden aangehouden in de loods. Een toen 48-jarige Hagenaar, verdacht van het innemen van een organisatorische rol, werd in zijn woonplaats aangehouden.

Ook doorzocht de politie de woning van de Hagenaar, zijn bedrijfspanden in Rijswijk en Alphen aan den Rijn en een caravan in Bergambacht. Daar werden ook nog verboden middelen aangetroffen, die mogelijk gebruikt konden worden bij de productie van XTC. De rechtbank heeft de verdachten schuldig bevonden en vijf keer 5 jaar, 6,5 jaar en 7 jaar gevangenisstraf opgelegd.