© crime-nieuws.nl

Gevangenisstraffen voor leden motorclub Hardliners MC na gewelddadige afpersing

De rechtbank heeft tot drie jaar gevangenisstraf opgelegd aan vijf leden van motorclub Hardliners MC.

De vijf mannen uit Hoorn, Opmeer en Alkmaar zijn door de rechtbank schuldig bevonden aan een gewelddadige afpersing van een man. Het slachtoffer werd in de avond van 7 oktober 2019 in zijn huis opgezocht, waar zij hem volgens de rechtbank hebben geslagen en met een vuurwapen hebben bedreigd. Het slachtoffer werd gekleed in slechts een broek, t-shirt en slippers en met opgezwollen ogen langs verschillende geldautomaten gereden. De daders eisten 10.000 euro maar maakten uiteindelijk 1900 euro buit. De verdachten zijn vrijgesproken van gijzeling van het slachtoffer.

Volgens de verdachten ligt de achtergrond van de gebeurtenissen bij een seksueel delict waarbij het slachtoffer betrokken zou zijn geweest. De rechtbank is niet te spreken inzak hun handelswijze en het spelen van eigen rechter. Zelfs als de beschuldigingen op waarheid zouden berusten dan is de enige aangewezen weg aangifte bij politie, aldus de rechtbank.

De verdachten in de leeftijd van 28, 29, 31, 38 en 43 jaar oud zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen tot drie jaar. De mannen hebben volgens de rechtbank geen verantwoordelijkheid genomen voor hun daden. Naast de straffen is ook een contactverbod opgelegd aan alle verdachten.