© Crime-Nieuws.nl

Gevangenisstraffen voor op grote schaal kweken van wiet, vuurwapens en diefstal van stroom en gas

Een echtpaar uit Bemmel is veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het op grote schaal kweken van wiet, vuurwapens en diefstal van stroom en gas.

De zaak kwam aan het rollen nadat op het terrein van het echtpaar in juni 2018 een schietpartij plaatsvond tussen broers. De politie kwam ter plaatse en trof op het gehele terrein drugs en wapens. Er lag ruim 75 kilo aan wiet en hasj en er is een wietkwekerij aangetroffen. Op het terrein vond het gehele productieproces van het kweken, drogen en het knippen van planten plaats.

De verdachten hielden rekening met een mogelijk bezoek van andere criminelen die uit waren op hun wiet en held en hadden voor beveiliging gezorgd. Zo waren er zogenoemde ‘saferooms’ en camerabeveiliging aangebracht. Op de slaapkamer van het echtpaar lag ook een zo goed als gebruiksklaar vuurwapen binnen handbereik. 

De rechtbank heeft het echtpaar schuldig bevonden en negen maanden gevangenisstraf opgelegd. In de schuur is in totaal 80.000 euro aan contant geld gevonden in onder andere briefjes van 100 en 200 euro. De rechtbank gaat ervan uit dat dit geld afkomstig is van de criminele handel van het echtpaar. Omdat dergelijke misdaad niet mag lonen, legt de rechtbank aan zowel de man als de vrouw een geldboete op van 40.000 euro.