Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Gevangenisstraffen voor ramkraak met veel schade en buit bij Mediamarkt

De rechtbank heeft gevangenisstraffen opgelegd voor een ramkraak bij een Mediamarkt in Apeldoorn.

Op 5 maart sloeg een groep criminelen toe bij de Mediamarkt. De daders veroorzaakten veel schade toen ze het pand binnenreden. Vervolgens werd een partij smartphones, screenprojectoren en camera’s buitgemaakt. De ramkrakers zijn vervolgens met een aanzienlijke buit op de vlucht geslagen.

De rechtbank vindt dit een ernstig misdrijf dat niet alleen zeer veel overlast en schade oplevert voor de winkelier, maar ook voor de samenleving. De mannen nemen geen volledige verantwoordelijkheid voor hun daden, dit rekent de rechtbank hen aan. Uit de documentatie blijkt dat de 30-jarige man niet eerder met justitie in aanraking is geweest. De 44-jarige man is al eerder veroordeeld voor vermogensdelicten in het buitenland. De man heeft daarvoor langere gevangenisstraffen opgelegd gekregen, waar hij blijkbaar weinig van heeft geleerd.

De rechtbank veroordeelt de 30-jarige man uit Alkmaar en de 44-jarige man uit België voor de ramkraak op de Mediamarkt in Apeldoorn. De 30-jarige man krijgt voor het medeplegen een gevangenisstraf van 12 maanden en de 44-jarige man een gevangenisstraf van 11 maanden voor medeplichtigheid.