De rechtbank Rotterdam heeft gevangenisstraffen opgelegd voor de smokkel van methamphetamine.

Op 31 oktober 2018 kregen de politie en het Openbaar Ministerie (OM) een melding van autoriteiten uit Duitsland over een postpakket met daarin drugs. Het ging om twaalf potten kokosolie geïmpregneerd met een grote hoeveelheid methamphetamine. Het pakket was afkomstig uit Mexico en onderweg naar een adres in Rotterdam Zuid. Uit onderzoek bleek dat in de olie een gehalte aan methamfetamine zat variërend tussen de 14% en 32% per pot.

Het pakketje is vervolgens gecontroleerd en de politie heeft de ontvanger, een 58-jarige man uit Vlaardingen, aangehouden. Verder onderzoek leidde naar de aanhouding van een tweede verdachte, een 46-jarige man uit Rotterdam, de mogelijke opdrachtgever voor wie het pakket in ontvangst moest worden genomen. Beide verdachten stonden 5 april voor de Rechtbank in Rotterdam op verdenking van het invoeren en opzettelijk aanwezig hebben van ruim 3 kilo methamfetamine.

De rechtbank heeft beide mannen schuldig bevonden en gevangenisstraffen opgelegd. De 58-jarige verdachte heeft 36 maanden gevangenisstraf opgelegd gekregen en de andere man 24 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk.