Gevluchte verdachte dodelijke steekpartij Leiden getraceerd en aangehouden

Een gevluchte verdachte van een dodelijke steekpartij is door de politie getraceerd en aangehouden.

De politie in Leiden heeft een verdachte gearresteerd in verband met een tragische steekpartij vanochtend, waarbij een 66-jarige inwoner van Leiden om het leven kwam. Twee andere slachtoffers raakten gewond, waarvan één ernstig.

De steekpartij vond plaats in het Diaconaal Centrum De Bakkerij aan de Oude Rijn, een locatie waar diverse hulporganisaties zijn gevestigd. Na de aanval sloeg de verdachte op de vlucht, wat leidde tot een grootschalige klopjacht door de politie. Zwaarbewapende agenten en een politiehelikopter werden ingezet om de verdachte op te sporen.

Uiteindelijk werd de verdachte rond 15.00 uur aangehouden op de Langegracht in Leiden, niet ver van de plaats delict aan de Oude Rijn. Hoewel de politie de verdachte in hechtenis heeft genomen, is men nog niet zeker of hij daadwerkelijk de dader is. Een grondig onderzoek zal moeten uitwijzen of er sprake is van betrokkenheid bij de steekpartij. De politie doet een oproep aan getuigen en mensen die meer informatie hebben om zich te melden bij de autoriteiten.