© Instagram

Gewapende crimineel gijzeling Apple Store Amsterdam had explosief materiaal op lichaam

De gewapende crimineel die in de Apple Store in Amsterdam tientallen personen gijzelde, had explosief materiaal op zijn lichaam.

Dat heeft een woordvoerder van de politie bekendgemaakt. Op dinsdagavond kwam er bij de hulpdiensten melding binnen van een overval op het Leidseplein. Ter plaatse bleek het te gaan om een gijzeling in de Apple Store. Toen de politie arriveerde opende de dader vrijwel direct het vuur en schoot op de agenten. Er raakte niemand gewond. De man hield binnen mensen gegijzeld en eiste 200 miljoen euro aan cryptovaluta.

Na enkele uren vroeg de gijzelnemer om water en kreeg dit geleverd met een bomrobot. Het slachtoffer zag kans om te ontsnappen en rende weg. De gijzelnemer rende achter hem aan en werd op dat moment door een auto van de Dienst Speciale Interventies (DSI) aangereden. Hiervan zijn beelden (klik hier) gemaakt. De 27-jarige Amsterdammer ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Nu blijkt dat de man die dreigde zichzelf op te blazen ook daadwerkelijk explosief materiaal op zijn lichaam had. Volgens de politie stond dit niet op scherp. Het onderzoek naar de gewapende overval en gijzeling is in volle gang en hierbij wordt ook gekeken of er mogelijk meerdere personen bij betrokken waren.