In Tilburg heeft een gewapende man op woensdagavond twee gewelddadige woningovervallen achter elkaar gepleegd.

Bij de meldkamer kwam rond 17.40 uur een melding binnen van een mogelijke overval aan de Piusstraat. De bewoner was hierbij gewond geraakt en de dader is er vandoor gegaan meteen onbekende buit. Direct werd een zoektocht gestart naar de verdachte en kwam er tegelijk een tweede melding binnen van een andere woningoverval.

De dader is een woning aan het Piusplein binnengedrongen en heeft de tweede bewoner ook verwond. Na onderzoek bleek het al snel te gaan om vermoedelijk dezelfde dader. Er werd een burgernetbericht met signalement uit gedaan en meerdere agenten zijn op zoek gegaan naar de overvaller. Uiteindelijk is een 45-jarige Tilburger aangehouden op het Galeipad als verdachte.

Buurtbewoners belden daar de politie omdat ze een verdachte type zagen lopen die tegen een poort aan het schoppen was. Het signalement kwam overeen met dat van de overvaller en de man is aangehouden door agenten. Hierbij hebben ze uit voorzorg hun vuurwapens getrokken. De recherche onderzoekt de zaak en mogelijke betrokkenheid van de opgepakte verdachte.