Leden DSI rijden auto met verdachten klem © Twitter (@DePolitieheli

Gewapende overvallers klemgereden en aangehouden op A2

Leden van de D.S.I. (Dienst Speciale Interventies) hebben op de Rijksweg A2 ter hoogte van Hagestein zes mannen klemgereden en aangehouden in verband met een gewapende overval in Amsterdam-Noord.

Rond het middaguur overviel een groep mannen een vertegenwoordiger op de parkeerplaats van het Buikslotermeerplein. De man wilde samen met een collega net een bezoek brengen aan een juwelier toen plotseling een aantal mannen met bivakmutsen voor hem stonden. Er ontstond een vechtpartij waarbij een mes en vuurwapen werden gezien. De overvallers witsen een koffer met waardevolle inhoud buit te maken. Daarna reden ze weg in een auto met Frans kenteken.

Bij de politie kwam melding binnen van een mogelijke overval en meerdere eenheden gingen ter plaatse. Agenten troffen de aan zijn hoofd gewonde vertegenwoordiger aan en waarschuwden een ambulance. De vluchtauto werd aangetroffen op de H. Cleijndertweg en daar kreeg de politie informatie dat de verdachten overgestapt waren in een auto voorzien van een Belgisch kenteken. De politiemensen in Amsterdam, de omliggende politie-eenheden en de Landelijke Eenheid werden in kennis gesteld van het kenteken en de bijzonderheden.

Op de A2 werd de auto met Belgisch kenteken gespot en gevolgd. De vluchtauto reed daar met normale snelheid kennelijk om niet op te vallen. De politiehelikopter nam de observatie over en bleef de positie doorgeven. De specialisten van de D.S.I. waren al gealarmeerd en spoedden zich naar de A2 richting het Zuiden.

Ter hoogte van Hagestein werd een zogeheten autoprocedure ingezet. Hierbij wordt het vluchtvoertuig, in dit geval, door drie niet herkenbare politievoertuigen ingesloten en tot stoppen gedwongen. De verdachten en de vluchtauto zijn naar Amsterdam overgebracht. Rechercheurs van het district Centrum-Noord hebben de zaak verder in onderzoek.