Gewapende overvallers roven complete inhoud kluis in Sas van Gent

Bij een gewapende overval donderdagochtend op een filiaal van supermarktketen Lidl aan de Tramstraat in Sas van Gent is geld buitgemaakt. De daders gingen er vandoor met de complete inhoud van de kluis.

Even voor 08.00 uur werd een chauffeur buiten de winkel overmeesterd en bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij werd gedwongen in de winkel te gaan waar ook andere personeelsleden aanwezig waren.

De overvallers deelden hier en daar wat klappen uit. Toen alle personeelsleden binnen in het pand waren zijn ze vastgebonden door de twee overvallers. Dit gebeurde nog steeds onder bedreiging van het vuurwapen.

Een van de medewerkers werd gedwongen om een geldbedrag uit de kluis te halen. Hoeveel de daders hebben buitgemaakt is niet bekend. Na de overval zijn de twee onbekende mannen gevlucht via een brandgangetje achter de Lidl.

Vermoedelijk zijn ze in de richting van het Schulpenpad in Sas van Gent gelopen. Daar in de buurt stond vermoedelijk een vluchtauto klaar. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen en/of informatie.