O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

Gewapende rippers rennen met tassen vol wiet door straat in Tilburg

In de Jachthoornstraat in Tilburg is een wietkwekerij door vier of vijf gewapende mannen geript. De rippers zijn ervandoor gegaan met tassen vol met wiet. De bewoners zijn aangehouden voor hennepteelt.

Bij de politie kwam woensdagavond rond 22.00 uur melding binnen van een verdachte situatie. Een buurtbewoonster had gebeld dat er mannen op het dak liepen. De politie stelde een onderzoek in maar troffen verder niets aan. Wel werd een sterke wietlucht geconstateerd. Iets later, rond 01.30 uur, belde een geschrokken buurtbewoner en vertelde dat hij zojuist met een vuurwapen bedreigd is door vier of vijf mannen. De mannen liepen volgens de melder met tassen door de Jachthoornstraat.

Toegesnelde agenten kwamen ter plaatse en stelden een onderzoek in. Op straat werden wietresten aangetroffen en uit verdere informatie was de politie er van overtuigd dat er ergens in een woning een wietkwekerij aanwezig was. Toen de betreffende pand werd gelokaliseerd belden agenten aan. In eerste instantie werd er niet opengedaan maar op het moment dat de slotenmaker de voordeur wilde openbreken werd hij opeens geopend.

Bij onderzoek in de woning bleek er inderdaad wiet gekweekt te worden. In verschillende kamers werden enkele honderden planten aangetroffen. De drie bewoners zijn daarop aangehouden en vastgezet. Het onderzoek is in volle gang maar de politie denkt dat het hier gaat om een ripdeal.