Een gewapende straatrover in Schiedam was zo gefrustreerd dat zijn slachtoffer niets bij zich had en besloot de man als straf in zijn voet te schieten.

Bij de politie kwam donderdagavond melding binnen dat in de buurt van de Professor Kamerlingh Onneslaan geschoten werd. Agenten gingen ter plaatse en troffen een gewonde man aan. De 19-jarige Rotterdammer vertelde dat hij via een verkoopsite een afspraak had gemaakt met een jongen die zijn scooter zou kopen. De koper kwam inderdaad opdagen en ze ontmoetten elkaar op de Professor Kamerlingh Onneslaan.

Op een bepaald moment gaat de koper met zijn hand richting zijn broeksband en trekt een vuurwapen. De man richt het op de 19-jarige slachtoffer en eist dat hij zijn scooter afgeeft. Hij kreeg geen scooter maar een vuist in zijn gezicht. Het wapen ging af maar niemand werd geraakt.

Uiteindelijk ging de oplichter er zonder scooter vandoor in de richting van de Boerhavelaan. De 19-jarige Rotterdammer moest zich bij de huisartsenpost laten behandelen voor zijn verwonding. Agenten stelden een onderzoek, maar de verdachte is nog niet aangehouden.

Kort na middernacht kwamen er opnieuw meldingen binnen bij de politie van schoten. Deze keer was het raak in de Aleidastraat. Een 45-jarige Schiedammer liep na zijn werk over de stoep naar huis. Op de Aleidstraat kwamen drie jongens op hem af, die geld en spullen van hem eisten.

De Schiedammer deed zijn tas open om te laten zien dat hij helemaal niets bij zich had. Dat frustreerde een van de mannen zo, dat hij het slachtoffer in zijn voet schoot. Daarna gingen de drie verdachten er vandoor. De Schiedammer is met een schotwond in zijn voet overgebracht naar het ziekenhuis.