De politie heeft bekendgemaakt dat de 21-jarige Amsterdammer Soufyan Essabaouni waarschijnlijk ontvoerd is. Daarnaast is er een mogelijk verband tussen de ontvoering van Wendel Meijer en Essabaouni.

De Amsterdammer is voor het laatste gezien kort na middernacht op een parkeerterrein in Zwanenburg. Op bewakingsbeelden is te zien hoe Soufyan klemgereden werd door een witte Seat Leon. Vervolgens vlucht hij uit de auto waarop zijn belagers een aantal keer op hem schieten. Wat er daarna heeft plaatsgevonden is niet te zien op de beelden.

Vanaf dat moment ontbreekt elk spoor van Soufyan. De politie vermoedt dat hij net als de 36-jarige Wendel Meijer uit Landsmeer, is ontvoerd. Meijer werd afgelopen dinsdag bij zijn bedrijf aan de Sluispolderweg in Zaandam onder dwang meegenomen door mannen in een witte Audi A4.

In de nacht van zaterdag op zondag is in Lelystad een uitgebrande voertuig aangetroffen. Het gaat om een Audi A4 station. Vermoedelijk is dit het voertuig waarin Wendel Meijer is meegenomen. De politie heeft een groot onderzoek gestart en een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) op de zaak gezet.