Gewelddadige verkeersruzie met koevoet loopt volkomen uit de hand

In Tilburg is een verkeersruzie volkomen uit de hand gelopen.

Op maandagavond ging het rond 21.15 uur mis op de Baroniebaan. Het slachtoffer, een 49-jarige Tilburger, verklaarde dat hij met zijn auto over de rechterrijstrook van de weg reed en een bestelauto naast hem. Hij zag dat die auto naar rechts bewoog, richting zijn rijstrook. Hierdoor moest hij om een aanrijding te voorkomen uitwijken naar de berm. Bij de volgende kruising stopte die auto vanwege rood licht. Hij ging naast die auto staan en riep naar de bestuurder waar die mee bezig was.

Bij de volgende kruising stapte die bestuurder, een 56-jarige Tilburger, uit. De andere man wilde ook uitstappen maar dat lukte niet omdat de verdachte volgens hem het portier weer dicht sloeg waardoor hij met zijn linkeronderarm en rug klem kwam te zitten tussen de deur en de deurstijl. Dit was volgens hem erg pijnlijk. Dat was nog niet alles want vervolgens zag hij dat die bestuurder met een koevoet de achterruit van de auto vernielde. Hierna haalde hij met het gereedschap uit op het bestuurdersportier. Het lukte het slachtoffer op dat moment om snel weg te rijden.

De man waarschuwde direct de politie en gaf het kenteken door. De verdachte werd op de Burgemeester Baron van Voorst Tot Voorstweg aangehouden. In de auto lag een koevoet die in beslag is genomen. De politie doet verder onderzoek naar het geweld.