© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Gewonde met spoed naar ziekenhuis na explosie en schietpartij in Rotterdam

In Rotterdam is een gewonde aangetroffen na een explosie bij een woning en een schietpartij.

In de nacht van zaterdag op zondag kwamen er bij de hulpdiensten rond 2.20 uur meldingen binnen van een explosie bij een woning aan het Piet Paaltjensplein. Agenten zijn ter plaatse gegaan voor onderzoek. In de omgeving werd een gewonde persoon aangetroffen. Het slachtoffer was niet aanspreekbaar en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De explosie vond plaats bij een woning maar er ontstond geen brand. Uit voorzorg werden wel omliggende woningen ontruimd. Rond dezelfde tijd vond in de wijk ook een schietpartij plaats. Er raakte niemand gewond. Een woning bleek te zijn geraakt en de politie nam meerdere kogelhulzen in beslag. Of er een link is tussen de explosie en schietpartij wordt momenteel onderzocht.

Een dag eerder vond er ook al een explosie plaats aan de Jan Luykenstraat, bij het Piet Paaltjensplein. Door een ruit werd een zwaar explosie naar binnen gegooid bij het pand, waar enkele dagen van de week kinderen worden opgevangen. Er raakte niemand gewond bij de aanslag, maar er ontstond wel veel schade. De recherche heeft verder onderzoek ingesteld naar alle incidenten en mogelijke betrokkenen.