Cor P.
De gezochte Cor P. uit Schiedam. © Politie

Gewonde Nederlander poging tot liquidatie Dominicaanse Republiek is voortvluchtige ‘Tattookiller’

De Nederlander die in de Dominicaanse Republiek slachtoffer werd van een poging tot liquidatie, is de voortvluchtige Cor P. ook bekend als ‘Tattookiller’.

De aanslag vond afgelopen dinsdag (lokale tijd) plaats in Las Terrenas. Het slachtoffer reed in een witte voertuig toen hij door twee mannen op een motorfiets onder vuur werd genomen. Het doelwit werd geraakt en crashte met zijn auto. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en hebben de man met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Tijdens het onderzoek identificeerde het slachtoffer zich met een vervalst paspoort. Hij claimde volgens het Dominicaanse onderzoeksteam de 44-jarige Margaret Soto Harvey Gerardo te zijn. De politie kwam uit bij een woning waar het slachtoffer verbleef en bij een inval werden verschillende paspoorten en identiteitsbewijzen aangetroffen.

Uit verder onderzoek, met onder meer hulp van Interpol, bleek dat de neergeschoten man een voortvluchtige Nederlander is. Hij staat volgens de opsporingsdienst internationaal gesignaleerd op verdenking van zware misdrijven. Volgens Het Parool gaat het om de 38-jarige Cor P. die in januari 2020 op de vlucht is geslagen nadat er een levenslange gevangenisstraf tegen hem werd geëist. Sindsdien ontbrak ieder spoor en stond P. internationaal gesignaleerd. Hij zit nu vast in afwachting van uitlevering aan Nederland.