Gewonde schietpartij Osdorpplein overleden in ziekenhuis

Bij een schietpartij aan het Osdorpplein in Amsterdam-Nieuw-West op zondag 21 april raakte een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gewond. Hij werd direct overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen in kritieke toestand. Maandag 22 april is het slachtoffer bezweken aan zijn verwondingen en overleden in het ziekenhuis.

Rond 21.45 uur kwam er melding binnen bij de meldkamer van een mogelijke schietpartij op het Osdorpplein in Amsterdam. Daar werd een gewonde man aangetroffen die direct werd overgebracht naar een ziekenhuis.

Na de schietpartij werd direct een grootschalige zoekactie naar de dader gehouden. Daarbij werd onder meer een politiehelikopter ingezet. Vanuit de helikopter zagen agenten een man in het water springen. Dat was nogal opvallend om zomaar het water in te springen, en daarom werd besloten om verder onderzoek te doen en deze verdachte aan te houden. Het gaat om een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij zit nog vast voor nader onderzoek.

Bron: Politie