UPDATE 2: Dode bij schietpartij in garage Amsterdam Nieuw-West

Bij een schietpartij in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam Nieuw-West zijn twee personen gewond geraakt.

De politie is massaal uitgerukt en zijn in de omgeving naarstig op zoek naar verdachten en getuigen. Mogelijk gaat het hier om een doelgerichte poging tot liquidatie want niet ver van de parkeergarage, op de Heemstedestraat, is een uitgebrande auto aangetroffen. Deze is vermoedelijk gebruikt door de daders. Bij het voertuig zouden twee mannen gekleed in het zwart zijn gevlucht. Hoe de gewonde slachtoffers het momenteel maken is niet bekend. Wellicht later meer.

UPDATE: In een parkeergarage aan de Kempenring in Amsterdam Zuidoost is een auto in brand gestoken. Dat meldt AT5. Mogelijk gaat het hier om een tweede vluchtauto van de schutters.

UPDATE 2: De brand in Zuidoost blijkt niets te maken te hebben met de schietpartij. De politie heeft bekendgemaakt dat één van de slachtoffers is overleden. De man zat samen met een vrouw en kindje in de auto toen hij onder vuur werd genomen. De vrouw is met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Het kindje bleef ongedeerd.