Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Man gepakt met gezicht en auto vol wit poeder na wildwest achtervolging

De Rotterdamse politie heeft zaterdagochtend een 34-jarige automobilist aangehouden na een wilde achtervolging. De auto en het gezicht van de man bleek onder het witte poeder te zitten. De politie onderzoekt nu om welke substantie het precies gaat.

Twee politieagenten zagen zaterdagochtend op de Beijerlandselaan een automobilist erg langzaam rijden. Toen hij een stopteken kreeg ging hij er plotseling als een haas vandoor.

De agenten zetten de achtervolging in en zagen dat de bestuurder op de Groene Hilledijk een aantal dingen uit de auto gooide. Eén van de achtervolgende eenheden stopte en zag dat het ging om verpakkingen waarin een witte poeder zat.

Op de Slinge kon de bestuurder klem worden gereden door een politiebus en een politieauto en worden aangehouden. De auto waarin hij reed bleek onder de witte poeder te zitten. De bijrijdersstoel en het gezicht van de man zaten onder de poeder.

Uit een blaastest bleek dat hij niet gedronken had. Wel waren zijn pupillen wijd openstaand volgens de politie. Dat in combinatie met een auto vol wit poeder denkt de politie dat de man onder invloed was van drugs. Dit zal uit tests moeten blijken.