Gezochte crimineel die 13,5 jaar uit moet zitten gepakt door EVA-team Den Haag

De politie in Den Haag heeft een gezochte crimineel aangehouden die nog 13,5 jaar uit moet zitten voor een ontvoering en schietpartij.

Het slachtoffer, Hasin Tahiri, werd op 3 september 2014 ontvoerd in Leiden. Aanleiding hiervoor zou een ruzie over drugs zijn geweest. Toen het slachtoffer op de Gravin Marialaan in Leidschendam uit de auto probeerde te ontsnappen werd hij door één van de daders neergeschoten. Tahiri kwam een dag later te overlijden. Beide verdachten werden in april 2015 vrijgesproken door de rechtbank in Den Haag vanwege een gebrek aan bewijs. Het gerechtshof is tot een andere conclusie gekomen en heeft gevangenisstraffen opgelegd.

De gezochte criminelen zijn op maandag 20 juli aangehouden door het EVA-team van de politie. Een van hen, een 28-jarige man uit Leiden, is die dag in hoger beroep veroordeeld de rechtbank voor ontvoering en doodslag. Hij moet nu 13,5 jaar zitten. De andere veroordeelde, een 34-jarige man uit Voorhout, moet 22 maanden de cel in voor medeplichtigheid aan ontvoering en het overtreden van de Opiumwet