Gezochte crimineel na 50 jaar op de vlucht aangehouden door FBI

In de Verenigde Staten is een crimineel aangehouden die bijna 50 jaar o de vlucht was.

Het gaat om de tot levenslang veroordeelde Leonard Rayne Moses. De man wist op 1 juni 1971 te ontsnappen tijdens de uitvaart van zijn oma in Pennsylvania. Moses werd donderdag door de FBI zonder moeilijkheden aangehouden in Michigan. Hij wordt teruggebracht naar Pennsylvania in afwachting van zijn zaak.

De veroordeelde crimineel wist tientallen jaren uit handen van de autoriteiten te blijven. Hij zou tijdens zijn vlucht onder meer een andere identiteit hebben aangenomen. Sinds 1999 woonde Moses in Michigan, waar hij onder een nieuw aangenomen identiteit werkte als rondreizende apotheker.

In oktober werd Moses door de politie in Michigan aangehouden voor een nog onbekende overtreding. Hierbij werden zijn vingerafdrukken afgenomen en ingevoerd in het systeem van de FBI. Dit leidde tot een match met de afgenomen vingerafdrukken tijdens zijn arrestatie in 1968.

De inmiddels 68-jarige Moses is schuldig bevonden aan de moord op een vrouw tijdens de rellen in Pittsburgh in 1968. Samen met vrienden gooide hij een molotovcocktail naar een woning die daardoor vlam vatte. Een vrouw raakte hierbij zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis.