Gezochte crimineel opgepakt in Amsterdam

De politie in Amsterdam heeft maandag 22 juli één van de meest gezochte Britse criminelen opgepakt. Hij is aangehouden en wacht nu op zijn uitlevering.

De 34-jarige James Taylor alias ‘Pancake’ werd al enige tijd gezocht door de Britse autoriteiten betreffende een zware mishandeling in 2010 in een restaurant in Liverpool.

De gezochte crimineel werd opgepakt toen hij net klaar was met trainen in een sportschool in de Staatsliedenbuurt en hij deze verliet. Hij wilde net op zijn fiets stappen om naar zijn woning in Amsterdam te gaan toen hij werd overmeesterd en is opgepakt door een arrestatieteam. De gehele arrestatie was een samenwerking tussen de Amsterdamse politie en de zogenaamde SOCA oftewel ‘Serious Organised Crime Agency’, in Groot-Brittannië.

Na fouillering bleek Taylor precies 2000 euro bij zich te hebben. In zijn woning werd een vuurwapen, munitie en diverse valse identiteitspapieren gevonden. Deze zijn in beslag genomen en ‘Pancake’ is overgebracht naar een politiecel en wacht op zijn uitlevering.