De oprichter van het Guadalajara drugskartel, Rafael Caro Quintero, die gezocht wordt door de VS en een prijs van 5 miljoen dollar op zijn hoofd heeft staan, heeft een interview gegeven vanaf een geheime locatie.

Rafael Caro Quintero wordt door de Amerikaanse autoriteiten verantwoordelijk gehouden voor de moord op een medewerker van de DEA. Quintero heeft 28 jaar vastgezeten voor de moord en is in 2013 vrijgelaten vanwege een vormfout. Direct na zijn vrijlating is hij ondergedoken.

De drugsbaas reageert in de interview op de aantijgingen dat hij de moord zou hebben gepleegd. Quintero ontkent de moord te hebben uitgevoerd en zegt dat hij ‘op de verkeerde plek was’. Hij was aanwezig maar heeft de moord niet uitgevoerd.

De Amerikanen denken daar blijkbaar anders over en hebben 5 miljoen dollar uitgeloofd voor de tip die leidt tot de arrestatie van de drugsbaas. Tot nu toe heeft dat niets opgeleverd. De drugsbaas zit goed verstopt en omdat hij al die jaren (28 jaar) zijn mond heeft gehouden zullen zijn partners in crime zoals Chapo en Mayo Zambada gezorgd hebben voor een goed pensioen voor Quintero.