© Crime-Nieuws.nl

Gezochte drugscrimineel gepakt nadat hij zich met valse ID probeerde in te schrijven bij gemeente Alkmaar

Een gezochte Belgische drugscrimineel is aangehouden nadat hij zich met een valse identiteitsbewijs probeerde in te schrijven bij de gemeente Alkmaar.

Vorige week woensdag kwam de 28-jarige man bij het gemeentehuis in Alkmaar om zich in te schrijven. Tijdens de controle van zijn documenten door de baliemedewerkster werden onregelmatigheden geconstateerd. Daarop seinde de gemeenteambtenaar de politie in en is er een onderzoek gestart.

De man werd direct aangehouden en er werd een onderzoek ingesteld naar zijn ware identiteit. Toen deze was vastgesteld, bleek hij gezocht te worden door de Belgische autoriteiten. Hij werd daar onder andere vervolgd vanwege een drugsdelict. Kort na zijn aanhouding in Nederland werd de verdachte in die zaak bij verstek veroordeeld tot zeven jaar cel.

De man zal vanwege de verdenking van het bezit van valse documenten via het snelrecht woensdag 9 februari in Nederland voor de rechter moeten verschijnen. Daarna zal hij worden uitgeleverd aan België om daar zijn straf van zeven jaar uit te zitten.