Woensdagavond heeft de politie twee mannen aangehouden die internationaal gezocht werden voor grootschalige invoer van harddrugs vanuit Nederland naar Frankrijk. Bij hun aanhouding werden kilo’s heroïne, cocaïne en een pistool aangetroffen.

Het Internationaal Rechtshulp Centrum (IRC) van de eenheid Den Haag ontving een verzoek om een onderzoek te starten naar één van de verdachten, een 28-jarige Fransman. Deze man zou zich mogelijk in Leiden bevinden. Hij werd in oktober 2013 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar. Toen de man na zijn veroordeling werd overgebracht naar zijn verblijf in de gevangenis, wist hij zijn boeien los te maken, het personeel te mishandelen en vervolgens te ontsnappen.

Het speciale EVA-team startte op verzoek van het IRC een onderzoek naar zijn mogelijke verblijfplaats. Op basis van het onderzoek werd de mogelijke verblijfplaats van de verdachte vastgesteld.

Op woensdagavond 4 juni deed het arrestatieteam een inval in de woning op de Linneaushof in Oegstgeest. De inval werd door een arrestatieteam uitgevoerd omdat de verdachte meerder keren met wapens is aangetroffen.

In de woning was een tweede man aanwezig die ook internationaal gesignaleerd bleek te zijn. Het gaat om een 24-jarige Fransman die een openstaande celstraf van 10 jaar had. Ook hij werd in ootober 2013 veroordeeld voor grootschalige invorper van harddrugs vanuit Nederland naar Frankrijk. De verdachten maakten volgens de politie deel uit van dezelfde criminele organisatie.

Bij de inval zijn ook kilo’s harddrugs en een vuurwapen gevonden. In totaal gaat het om twaalf kilo, vermoedelijk, heroïne en één kilo cocaïne. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld in afwachting van overlevering aan Frankrijk.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl