delicious pasta with tomato sauce and herbs served on plate
Photo by Klaus Nielsen on Pexels.com

Gezochte maffioso ‘Ndrangheta gepakt door kookvideo op YouTube

Een voortvluchtig lid van de Italiaanse maffia is door een kookvideo op YouTube getraceerd en aangehouden.

Het gaat om de 53-jarige Marc Feren Claude Biart die onder meer verdacht wordt van grootschalige smokkel van cocaïne naar Nederland. De Italiaanse autoriteiten waren al sinds 2014 op zoek naar Biart die onderdeel is van de ‘Ndrangheta, één van de machtigste en meest beruchte maffiagroep in Italië. De organisatie uit Calabrië zou een groot deel van alle gesmokkelde cocaïne naar Europa onder controle hebben.

De voortvluchtige maffioso hield zich sinds 2014 schuil en kwam op opmerkelijke wijze in beeld van de autoriteiten. Biart bleek samen met zijn vrouw een YouTube-kanaal te zijn begonnen waarin hij heerlijke Italiaanse gerechten deelde met de wereld. De crimineel probeerde nog wel onherkenbaar te blijven door zijn gezicht te bedekken. Helaas voor de maffioso werd hij alsnog herkend door zijn unieke tatoeages.

Na verder onderzoek bleek Biart zich schuil te houden in de toeristenplaats Boca Chica op de Dominicaanse Republiek. Daar werd hij getraceerd en aangehouden door Interpol. Na de arrestatie is Biart op een vliegtuig gezet en overgebracht naar Italië waar hij een jarenlange gevangenisstraf riskeert voor onder meer grootschalige drugshandel/smokkel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.