De politie heeft na een wilde achtervolging vanuit Den Haag tot in Rotterdam een gezochte verdachte aangehouden en een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen.

Surveillerende agenten controleerden afgelopen nacht rond 1.15 uur een auto in de Callandstraat in Den Haag. Na controle bleek dat de automobilist nog een celstraf van 33 dagen open had staan. Toen de agenten de man vroegen om uit het voertuig te stappen, startte hij de motor en reed met piepende banden weg. De achtervolging werd door de politie direct ingezet.

De man zette alles op alles om te ontkomen en reed via de snelweg richting Rotterdam. De afrit naar de A4 was afgesloten maar dat weerhield de verdachte er niet van om te stoppen. Met hoge snelheid reed hij tussen de pionnen van de wegwerkzaamheden door. Dit zorgde voor een gevaarlijke situatie bij de medewerkers van de wegwerkzaamheden die aan het werk waren. Zij konden nog net op tijd wegspringen om niet aangereden te worden. Wonder boven wonder is hier niemand gewond geraakt.

Bij de afrit A4 Crooswijk in Rotterdam reed de man van de snelweg af en botste tegen twee geparkeerde auto’s op de Soetendaalsekade. De 25-jarige Rotterdammer kon vervolgens worden aangehouden. Tijdens de aanhouding werd een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen. De man is vastgezet en mag nu zijn openstaande celstraf van 33 dagen uitzitten.

De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en de man wordt verdacht van poging doodslag, drugshandel, gevaarlijk rijgedrag, negeren van een stopteken, negeren van rood licht en het niet voldoen aan bevel of vordering. Zijn auto is in beslag genomen en de recherche onderzoekt de zaak.